Ballonos ásványvíz rendelés: +36 30 309 3988 vagy +36 1 419 2540

A Szentkirályi ballonos ásványvíz kizárólagos forgalmazója vagyunk,
disztribúciós hálózattal!

KÖRNYEZETVÉDELEM
Ballonos ásványvíz rendelés
+3630 309 3988
+361 419 2540
 

Mi az egészségesebb: a ballonos víz vagy a ballonos ásványvíz?

slide_0000s_0000_megrendelesA kánikula végre meghozza a kedvet a víziváshoz: ilyenkor még a legrosszabb vízivók is jól teljesítenek.
Nem mindegy azonban, hogy mi kerül a poharunkba! Ha a vízivást szeretné az egészséges életmód szolgálatába állítani, érdemes megfontolni, hogy miért válasszuk a ballonos ásványvizet a ballonos víz helyett?

Mi a különbség a ballonos víz és a ballonos ásványvíz között?

A ballonos vízről talán kevesebben tudják, hogy összetétele nem közismert. Élvezeti értéke elsősorban attól a víztől függ, amelyből az adott ivóvizet mesterségesen előállítják. A folyó menti parti kutakból vagy fúrt kutakból nyert vizet fizikai, kémiai és biológiai tisztítással teszik ihatóvá.
A vizet kémiailag és biológiailag tisztítják, fertőtlenítik, ezután nyeri el az ivóvíz minősítést. A WHO ajánlása alapján a szervezetre káros mikrobáktól mentes vizet jelent és csak az egészségre még nem káros mennyiségű vegyi anyagot (fertőtlenítőszer maradványokat, pl. klór, klóramin) tartalmazhat.
A ballonos ásványvíz pedig eredendően tiszta, szennyeződésmentes. Ásványianyag-, és nyomelem-tartalma, valamint egyéb összetevőinek következtében egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.

Az utóbbi években számos tanulmány bebizonyította, hogy a legegészségesebb palackozott víz az ásványvíz, melynek mindennapos fogyasztása segít megőrizni az egészséget és az általános jó közérzetet. Az ásványvíz számos jó tulajdonsággal rendelkezik, amit az ásványi anyag tartalmának köszönhet. Hiszen olyan alapvető ásványi anyagokat tartalmaz, mint a kalcium, magnézium, nátrium (ezek a ballonos vízben csak csökkentett mennyiségben vannak jelen, ha egyáltalán jelen vannak). A ballonos ásványvíz további előnye, hogy szigorúan ellenőrzött körülmények között palackozzák, összetétele ismert és állandó, eredendően tiszta és természetes ásványvíz.

Melyek a ballonos ásványvíz előnyei a ballonos vízzel szemben?

Az emberi szervezet életműködése szempontjából kedvező összetételben és mennyiségben tartalmaz ásványi anyagokat, makro- és mikroelemeket. Összetétele állandó és ismert. Természetes, semmilyen idegen, hozzáadott anyagot nem tartalmaz.

Ásványianyag és nyomelem-tartalmának egészségre gyakorolt élettani hatásait az alábbiakban szeretnénk ismertetni.

Kalcium: A csontok és fogak fontos alkotóeleme. Hiánya csontritkulást, jelentős hiánya görcsös állapot okoz. Napi szükséglete 800 mg.

Kálium: A sejtek fontos alkotóeleme. Az izommunkához, így a szív munkájához is szükséges. Részt vesz a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában. Hiánya esetén izomgyengeség, görcsök, vérnyomáscsökkenés, keringési rendellenesség, bélrenyheség és a vese funkciós zavara léphetnek fel. Napi szükséglete 3,0-3,5 g.

Magnézium: A fehérje- és szénhidrát-anyagcsere fontos eleme, szükséges az izmok működéséhez beleértve a szívizmot is. Fontos szerepet játszik a csontok felépítésében és a növekedésben. Hiánya estén ingerlékenység, álmatlanság, koncentrálási problémák, izomgörcs, szédülés, fejfájás léphet fel. Napi szükséglete 300-350 mg, megerőltető fizikai munka, terhesség és szoptatás alatt 450 mg.

Nátrium: A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában és egyes enzimek aktiválásában. Hiánya gyengeséget, émelygést, izomgörcsöt, ájulást okozhat. Napi szükséglete 2,0 g.

Ballonos víz helyett válasszon ballonos ásványvizet! Igyon díjnyertes ásványvvizet!

Hozzászólások lezárva.

Mobil verzió: engedélyezve