Ballonos ásványvíz rendelés: +36 70 381 6898 vagy +36 1 419 2540

A Szentkirályi ballonos ásványvíz kizárólagos forgalmazója vagyunk,
disztribúciós hálózattal!

KÖRNYEZETVÉDELEM
Ballonos ásványvíz rendelés
+3630 309 3988
+361 419 2540
 

Igyon vizet okosan – akár vízadagolóval

asvanyvizA vízadagoló megtanít helyesen inni

Minden évszakban fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot, vizet fogyasszunk. Az egészséges vízivás azonban nem csak a mennyiségről szól! Nem ajánlott ugyanis teljesítményszerűen letudni a napi folyadékbevitelt, és egyszuszra lehajtani akár 1 liter vizet. Egy vízadagoló nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a napi folyadékbevitel egészséges szokássá váljon.

Okosan inni

Mire figyeljen?

Megfelelő mennyiséget kell naponta meginni. Az orvosok és táplálkozási szakértők általában napi 2 liter víz elfogyasztását javasolják, hozzátéve, hogy a folyadékszükséglet minden ember esetében egyedi – elsősorban az egyén testsúlya és életmódja, illetve az időjárási körülmények határozzák meg.

– Mivel a víz átmossa a teljes szervezetet, nem mindegy, hogy milyen a minősége, összetétele és tisztasága. Egy vízadagoló tiszta ásványvize optimális megoldás azok számára, akik odafigyelnek az egészségükre.

– A vizet kis adagokban elosztva, egyenletesen kell inni.

A vízháztartás egyensúlya elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk egészséges maradjon. Ezért a folyadékbevitel ideálisan naponta többször, kis mennyiségekkel történik. Ajánlott a 0,2 literes adag (egy pohár), amit fokozott folyadékveszteség esetén (például nagy meleg, sport, fizikai igénybevétel) megismételhetünk negyedóránként.

Fontos rendszeresen inni, még akkor is, ha nem érzünk szomjúságot. A szomjúságérzet sokakban nem elég erős (különösen megfigyelhető ez idősebb korban), és csak akkor jelentkezik, amikor már a kiszáradás fenyeget. Egy vízadagoló a környezetünkben felhívja a figyelmet a vízivásra, és egy pohár víz elkortyolgatására buzdít, függetlenül attól, hogy szomjasak vagyunk vagy sem.

A rendszerességet úgy is bevezethetjük, hogy a napi tevékenységünkhöz kötjük a vízivást: egy pohár ébredéskor, egy a reggeli alkalmával, egy a munkahelyre való megérkezéskor és így tovább. Fontos, hogy mindig szem előtt legyen a víz, esetleg a vízadagoló, hogy még a legzsúfoltabb program esetén se feledkezzünk meg róla.

Tegyen az egészségéért, használja ki a vízadagoló nyújtotta kényelmet! Rendeljen vagy béreljen egyet!

Hozzászólások lezárva.

Mobil verzió: engedélyezve