Ballonos ásványvíz rendelés: +36 70 381 6898 vagy +36 1 419 2540

A Szentkirályi ballonos ásványvíz kizárólagos forgalmazója vagyunk,
disztribúciós hálózattal!

KÖRNYEZETVÉDELEM
Ballonos ásványvíz rendelés
+3630 309 3988
+361 419 2540
 

Hogyan fokozhatja a sportteljesítményét Szentkirályival?

szentkiralyi_szallitoSzentkirályi ásványvíz: az optimális ital

A vízivás minden sporttevékenység szerves velejárója, ugyanolyan fontos, mint a bemelegítés vagy a levezetés. Igen ám, de mit igyon a sportoló? Vizet? Olyan vizet, amelyiknek optimális az ásványianyag-tartalma, például Szentkirályi ásványvizet? Vagy valamilyen ízesített sportitalt?

A folyadékpótlás mindannyiunknak fontos

Mindannyiunk napi életvitelének szerves része a rendszeres folyadékpótlás. Legalábbis ideális esetben így kellene lennie. A hétköznapi életben azonban sokszor elmaradunk az elvárások mögött, és a legtermészetesebb dolgok, mint amilyen a vízivás is, koncentrációt követel tőlünk. Különösen igaz ez azokra a helyzetekre, amikor a szervezet sok folyadékot veszít.

Mikor van különösen szükség folyadékpótlásra?

A folyadékvesztés nem csupán a víz szervezetünkből való távozását jelenti. A folyadékkal együtt sok ásványi anyag és nyomelem is távozik. A folyadékvesztést felgyorsítja a sport, az intenzív fizikai megterhelés vagy akár a nagy nyári meleg. Hogy az egyensúly visszaálljon, nem kell mást tennünk, mint pótolni a vizet, nem megfeledkezve az ásványi anyagokról és nyomelemekről sem.

Aki sportol, nem engedheti meg magának a folyadékpótlás elmaradását

A kutatások (Maughan és Shirreffs, 1998) kimutatták, hogy a sportolás közbeni ásványianyag-veszteség mértéke ugyan személyenként változó, de bizonyos ásványi anyagok pótlása nem csak kívánatos, hanem egyenesen szükséges is a sportoló állóképessége szempontjából. Az ásványianyag-veszteség függ az adott személy anyagcseréjének ritmusától, a testhőmérsékletétől, illetve a mozgás intenzitásától. Ezért a kutatók azt ajánlják, hogy mindenki saját maga döntse el, mennyi folyadékot pótol sportolás után annak függvényében, hogyan érzi magát.

Ideális tehát egy olyan folyadék fogyasztása, amelyikkel pótolhatóak a kiürült ásványi anyagok – ilyen az optimális ásványianyag-tartalmú Szentkirályi ásványvíz.

Mi történik, ha elmarad a folyadékpótlás?

A szervezet azonnal jelezni fog: hányinger, izomgörcs, reszketés, szédülés léphet fel, és nő a fáradékonyság. Röviden: csökken a sportteljesítmény.

Mikor igyunk Szentkirályi ásványvizet? Sportolás előtt, alatt és után

Sportolás előtt igyon meg körülbelül fél liter Szentkirályi ásványvizet, félóra alatt elosztva. Ezzel feltölti a folyadékháztartását. Sport közben is javasolt negyedóránként 0,2 liter ásványvizet meginni, kihasználhatja az edzés szüneteit erre a célra. Az igénybevétel után szintén 0,2 literes adagokban pótolja azt, ami kiürült. Ezzel biztosítja a szervezete számára szükséges folyadékot és ásványi anyagokat.

Adja meg magának a lehetőséget a maximális sportteljesítményhez! Legyen mindig kéznél Szentkirályi ásványvíz!

Hozzászólások lezárva.

Mobil verzió: engedélyezve